OČKO - 1.stupeň

VOŇAVÝ KÚTIK
V tejto rubrike si nájdete vždy niečo chutné pod zub.
Veríme, že vás aspoň niektorý recept zaujme a vyskúšate ho.
Napíšte nám potom, ako sa vám to vydarilo ☺.
Hlávkový šalát s opekaným mäsom
Potrebujeme:
hlávka šalátu, 150 g póru, 150 g kuracích pŕs, zmes korenia na pečené mäso,4 lyžice oleja, 2 pomaranče, soľ, 1 lyžička medu, mleté čierne korenie
Ako na to:
Hlávkový šalát rozoberieme na listy, umyjeme, potrháme na kúsky a dáme do misy.
Pór očistíme , umyjeme, pokrájame a zmiešame so šalátom.
Na jednej lyžici oleja opečieme na rezance pokrájané kuracie mäso, okoreníme zmesou korenia na pečené mäsá, premiešame a necháme vychladiť.
Pomaranče ošúpeme, jeden rozdelíme na mesiačiky, pokrájame, pridáme k šalátu a druhý odšťavíme. Šťavu z pomaranča, med, zvyšný olej, štipku soli a štipku mletého korenia metličkou vyšľaháme, vylejeme na šalát a jemne premiešame.
Kuracia kapsička s pravými olomouckými syrčekmi
Potrebujeme:
kuracie prsia, olomoucké syrčeky, plátky šunky, soľ, korenie, hladkú múku
Ako na to:
Plátky kuracích pŕs zľahka naklepeme, osolíme, jemne okoreníme, položíme na ne plátok šunky a na jednu polovicu koliesko olomouckého syrčeka.
Prehneme a spojíme špáradlami. Kapsičku obalíme v hladkej múke a upečieme. Podávame s hranolčekmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.
Kuracie kúsky s kokteilovými paradajkami a smotanou
Potrebujeme:
600g kuracích prsných rezňov, 3 lyžice olivového oleja, 200g kokteilových paradajok, 200ml smotany, 1 kalíšok Maggi Gurmánskeho zeleninového bujónu
Ako na to:
Kuracie prsné rezne nakrájame na rezančeky a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme na polovicu prekrojené kokteilové paradajky a 1 kalíšok Maggi Gurmánskeho zeleninového bujónu.
Prilejeme smotanu a krátko prehrejeme. Podávame s ryžou.