OČKO - 1.stupeň



bod4 Voňavý kútik

bod5 Naša tvorba

bod3 Zasmejme sa



bod2 5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o...



čiara

VOŇAVÝ  KÚTIK


V tejto rubrike si nájdete vždy niečo chutné pod zub.
Veríme, že vás aspoň niektorý recept zaujme a vyskúšate ho.
Napíšte nám potom, ako sa vám to vydarilo ☺.



Hlávkový šalát s opekaným mäsom


Potrebujeme: hlávka šalátu, 150 g póru, 150 g kuracích pŕs, zmes korenia na pečené mäso,4 lyžice oleja, 2 pomaranče, soľ, 1 lyžička medu, mleté čierne korenie
Ako na to: Hlávkový šalát rozoberieme na listy, umyjeme, potrháme na kúsky a dáme do misy. Pór očistíme , umyjeme, pokrájame a zmiešame so šalátom. Na jednej lyžici oleja opečieme na rezance pokrájané kuracie mäso, okoreníme zmesou korenia na pečené mäsá, premiešame a necháme vychladiť. Pomaranče ošúpeme, jeden rozdelíme na mesiačiky, pokrájame, pridáme k šalátu a druhý odšťavíme. Šťavu z pomaranča, med, zvyšný olej, štipku soli a štipku mletého korenia metličkou vyšľaháme, vylejeme na šalát a jemne premiešame.


obr1   obr2   obr3



Kuracia kapsička s pravými olomouckými syrčekmi


Potrebujeme: kuracie prsia, olomoucké syrčeky, plátky šunky, soľ, korenie, hladkú múku
Ako na to: Plátky kuracích pŕs zľahka naklepeme, osolíme, jemne okoreníme, položíme na ne plátok šunky a na jednu polovicu koliesko olomouckého syrčeka. Prehneme a spojíme špáradlami. Kapsičku obalíme v hladkej múke a upečieme. Podávame s hranolčekmi, tatárskou omáčkou a zeleninovým šalátom.


obr4    obr5    obr6



Kuracie kúsky s kokteilovými paradajkami a smotanou


Potrebujeme: 600g kuracích prsných rezňov, 3 lyžice olivového oleja, 200g kokteilových paradajok, 200ml smotany, 1 kalíšok Maggi Gurmánskeho zeleninového bujónu
Ako na to: Kuracie prsné rezne nakrájame na rezančeky a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme na polovicu prekrojené kokteilové paradajky a 1 kalíšok Maggi Gurmánskeho zeleninového bujónu. Prilejeme smotanu a krátko prehrejeme. Podávame s ryžou.


obr7    obr8    obr9